Love to read

Kennis opdoen door te lezen

Door te lezen train je je hersenen om actief en alert te blijven. Maar natuurlijk ook om informatie op te nemen, waardoor je je kennis kunt verrijken.

Love to read…

Vroegaaahhh las ik zeker 1 tot zelfs 2 boeken per week uit. Op mijn 9e/10e jaar had ik bijna de hele kindersectie van de bibliotheek al gelezen. Nee, niet alles natuurlijk, dat is iets te overdreven 😉. Maar ik las absoluut veel.

Ik las niet alleen veel, maar schreef ook erg veel. Vanuit mijn ziel, maar ook mijn fantasie.
Sinds enkele jaren kamp ik echter al met een readers én writersblock. Best vervelend, al zeg ik het zelf. 
Maar de aanhouder wint, oefening baart kunst en zo gaat het lezen eindelijk steeds beter. Ik lees naar mijn interesse op het moment. Logisch, zul je denken, maar dat weet ik nog net zo niet. Het is gelijk lekker zware stof namelijk  😎. Althans, het zijn geen romannetjes waar je lekker door heen leest en zwijmelt zeg maar.

Ontwikkeling

Altijd al ben ik bezig geweest met mijn ontwikkeling. Dat kreeg ik vroeger vanuit huis mee en daar heb ik altijd al waarde aan gehecht.

Coaching

Zoals je inmiddels weet ben ik momenteel ontzettend aan het (door)leren over coaching: lifecoaching, intuïtieve coaching, provocatieve coaching, neurolinguïstisch programmeren, EFT coaching en ga zo maar door. Mijn interesse heeft hier altijd al gelegen, maar eigenlijk sinds een paar jaar ging het ‘lampje’ pas aan dat ik hier misschien ook wat mee kon doen. Écht kon doen en niet alleen maar achter de schermen in mijn eigen persoonlijke kring. 

Iets met “de wereld kleur geven”, “mensen helpen”, “oorlogen stoppen” en al het andere wat een Miss Universe zou kunnen uitspreken, haha.

Boekenlijst voor nu

Duuuss, dat leidde ertoe dat ik momenteel met deze twee boeken bezig ben. “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap” en “Verander je leven met NLP“.

Het eerste boek is zeker niet alleen managementstof, het is meer dan dat. Het is leren kennen hoe je met jezelf, alsook de persoon tegenover je, kunt omgaan. Niet alles wat je ziet is zoals het lijkt en niet alles zoals het lijkt is wat je ziet namelijk. Gedragsvertoningen zijn vaak ook fragmenten, daar kun je niet meteen iets uit concluderen, daar is meer voor nodig. Er zijn echter nog teveel mensen die zich hier helaas niet bewust van zijn. Hun eigen belang, zicht, normen en waarden staan voorop. Wat er toe leidt dat ze het leven eigenlijk maar met ‘één oog’ zullen zien. Jammer!

Het tweede boek kwam ik per ontzettende toeval tegen in de boekenkast van mijn vader. Momenteel volg ik een online NLP Practitioner opleiding, welke ik in februari volgend jaar ook live ga volgen (yes, yes en nog eens yes!), zodat ik de internationale certificering als NLP Practitioner mag ontvangen.
Ik heb altijd gedacht dat mijn moeder deze interesses meer had, maar zo kom je er ruim 36 jaar later achter dat ook vader hier oren en ogen naar heeft. Grappig toch?!

Anyhow, dit zijn de twee boeken waar ik nu in bezig ben. In een week uit, dat gaat mij nu nog niet lukken, maar deze maand…who knows!

Lieve groet,

Laura

Lifecoach

Om de drie pijlers van balans zo compleet mogelijk te kunnen aanbieden, is de kennis uitgebreid naar lifecoaching.

Ervaringsdeskundigheid staat hierbij, waarmee mijn inlevingsvermogen (empathie) oprecht is en ik je gerichter kan helpen. Door het stellen van de juiste vragen, inspelen op opdrachten en jou vooral het gevoel te geven dat er een neutraal persoon naar je luistert, gaan we aan de slag met het doel dat jij voor ogen hebt.

Bijvoorbeeld wanneer je niet lekker in je vel zit, je het moeilijk vindt om alle ballen in de lucht te houden, in een negatieve spiraal blijft hangen, vastloopt in een emotionele situatie, hulp nodig hebt bij het managen van jouw tijd ten op zichte van werk of privé, dan kan de hulp van een lifecoach goed helpen.

Aan de hand van een stappenplan, zorgen wij dat je mindset op een positieve manier verbeterd, zodat je weer verder kunt.

Mijn advies

Ik adviseer je zo breed mogelijk, van voeding tot aan het leegmaken van je gedachten, maar ik laat jouw intuïtie spreken om te kiezen waar jij behoefte aan hebt.

Plan een eerste afspraak

Je kunt gemakkelijk een intake plannen via de planner. Zie de button hieronder. De eerste afspraak krijg je altijd van mij. In deze eerste afspraak bespreken we goed door wat jouw hulpvraag is, zodat we een goed plan kunnen opstellen om jou zo goed mogelijk te begeleiden.

Plan een vervolgafspraak

Ben je al bekend met de coaching? Dan kun je hier jouw vervolgafspraak plannen.

× Hoe kunnen wij je van dienst zijn?