Waar chocola aan kan bijdragen - Nationale Chocolade Dag

Chocola is the aswer to everything

Chocolade kan een positieve bijdragen heben op je gezondheid. Je moet er natuurlijk niet allergisch voor zijn, maar zonder de allergie heeft vooral pure chocola z’n voordelen!

Chocola, daar worden veel mensen blij van. Het maakt ook daadwerkelijk gelukkig en bij vrouwen kan het een positieve bijdrage leveren wanneer de ‘maandelijkse happening’ zich weer aandient. Maar waar kan chocola nog meer aan bijdragen?

Ondersteuning van gezondheid

Zo leuk om eens te schrijven dat je je echt niet altijd schuldig hoeft te voelen als je chocolade eet. Oké, er zitten wel wat haken en ogen aan, maar hé: het ondersteunt, kalmeert, voedt… en soms komt het terug op de heupen… helaas!

Chocola, een vrucht?

Chocola wordt gemaakt van cacao. Je kunt bijna zeggen dat chocola een vrucht of groente is, want cacaobonen groeien immers aan een boom. Dat is dan weer een plant, dus tja… Ghihi, helaas is het niet waar. Maar het hoeft niet ongezond te zijn!

De voordelen van chocola

We hebben daarom enkele voordelen voor je opgesoms hieronder. Enjoy! Maar als het lukt: met mate (in een stuk van 100 gram zitten namelijk al 600 calorieën, zucht…)

 • Bloeddrukverlagend:
  Door de flavonoïden (antioxidanten) in pure chocola verwijden je bloedvaten, waardoor je bloeddruk omlaag kan gaan. Hier zijn echter verschillende afwijkingen beweringen over, dus gebruik het vooral niet als alternatieve behandelingswijze bij een hoge bloeddruk
 • Stimulans van hersenfunctionaliteit
  Onderzoek heeft aangetoond dat door 5 dagen achtereen de bloedtoevoer naar de hersenen kan doen toenemen. Dit zou kunnen bijdragen aan een betere focus en geheugen bijvoorbeeld.
 • Bloedsomloop en hartfunctie
  Pure chocola kan verhinderen dat witte bloedcellen zich vasthechten aan de randen van de aderen. Het zou daarom kunnen helpen bij het verminderen van aderverkalking.
 • Rijk aan mineralen
  Behalve dat pure chocolade gezonde mineralen bevat, zoals: magnesium, zink, seleen en kalium, bevat 100 gr chocolade van 70% of meer, maar liefst 67% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. Wordt niet gelijk te enthousiast, 100 gr chocolade bevat nog steeds zeker 600 gr calorieën…
 • Bevordert gewichtsverlies
  Neurowetenschapper Will Clower schreef een boek met daarin onder andere deze geweldige tip: laat ongeveer 20 minuten voor een maaltijd een klein stukje pure chocola (duimgrootte), smelten op je tong. Doe hetzelfde na de maaltijd. Hierdoor geven de hersenen hormonen vrij die je een verzadigd gevoel geven. Snackdrang en het eten van (ongezonde) tussendoortjes, zou je hiermee kunnen tegengaan.
 • Happy feelings
  Door de fenylethylamine in pure chocola komen er hormonen vrij die je een blij gevoel geven. Maar die je ook verliefd kunnen maken!
  Misschien heb je het zelf al eens ervaren dat je na het eten van chocola niet alleen misselijk werd ;), maar toch ook een lekkerder gevoel kreeg. Dat schijnt een bewezen effect te zijn van chocola!
 • Mama’s en baby’s
  Doordat chocola je een blij gevoel kunnen geven, kan het ook een stress verminderde werking geven. Uit een Finse studie is gebleken dat mama’s die chocola aten veel minder gestrest of gespannen waren, dan mama’s to be die geen chocola aten.

  Guilty plessure or not?

  Dus tja, chocola hoeft echt niet alleen ‘guilty plessure’ te zijn. Het blijkt dus serieus te kunnen bijdragen aan een gezondere leefstijl. Als je het goed hebt gelezen geldt dit voornamelijk voor pure chocola, vanaf 70% puur. Niet iedereen vindt dit lekker, maar misschien als je gedoseerd voor de maaltijden of als je even snacktrek hebt, 1 á 2 duimgroottes aan pure chocola neemt, dat je er vanzelf aan leert wennen.

  Oh en bovendien: Happy National Chocolat Day!! Sinds enkele jaren is 13 september omgedoopt tot Nationale Chocolade Dag. Dus, vandaag hoef je je al helemaal niet schuldig te voelen. Neem het ervan! 😉

  7 Juli is overigens de Internationale Chocolade Dag. Zo fijn dat het wereldwijd zo erg wordt gewaardeerd he!

  Lieve groet,

  Laura

  Lifecoach

  Om de drie pijlers van balans zo compleet mogelijk te kunnen aanbieden, is de kennis uitgebreid naar lifecoaching.

  Ervaringsdeskundigheid staat hierbij, waarmee mijn inlevingsvermogen (empathie) oprecht is en ik je gerichter kan helpen. Door het stellen van de juiste vragen, inspelen op opdrachten en jou vooral het gevoel te geven dat er een neutraal persoon naar je luistert, gaan we aan de slag met het doel dat jij voor ogen hebt.

  Bijvoorbeeld wanneer je niet lekker in je vel zit, je het moeilijk vindt om alle ballen in de lucht te houden, in een negatieve spiraal blijft hangen, vastloopt in een emotionele situatie, hulp nodig hebt bij het managen van jouw tijd ten op zichte van werk of privé, dan kan de hulp van een lifecoach goed helpen.

  Aan de hand van een stappenplan, zorgen wij dat je mindset op een positieve manier verbeterd, zodat je weer verder kunt.

  Mijn advies

  Ik adviseer je zo breed mogelijk, van voeding tot aan het leegmaken van je gedachten, maar ik laat jouw intuïtie spreken om te kiezen waar jij behoefte aan hebt.

  Plan een eerste afspraak

  Je kunt gemakkelijk een intake plannen via de planner. Zie de button hieronder. De eerste afspraak krijg je altijd van mij. In deze eerste afspraak bespreken we goed door wat jouw hulpvraag is, zodat we een goed plan kunnen opstellen om jou zo goed mogelijk te begeleiden.

  Plan een vervolgafspraak

  Ben je al bekend met de coaching? Dan kun je hier jouw vervolgafspraak plannen.

  × Hoe kunnen wij je van dienst zijn?