“Fidget Toys” betekent letterlijk vertaald: ‘friemelspeelgoed’. Zoals we voorheen voornamelijk de bekende stressballen al kenden, om tot rust te komen en beter te focussen, zijn er ondertussen veel verschillende varianten bijgekomen. 

We kennen de beruchte hype van fidget spinners nog wel. Veel kinderen hadden (en hebben) er baat bij. Door te draaien aan de spinner komen ze tot rust. Het is een nieuwe bezigheid, waarmee ze zich vaak beter kunnen ontspannen.

Ondertussen zijn er ook de fidget cubesanti stress slangen en squishies bijgekomen. Deze worden ook aangeraden bij bijvoorbeeld kinderen met gedragsproblematiek, als: ADHD, ADD, Autisme, Hoogsensitiviteit, etc. De fidgets helpen namelijk te ontspannen door te friemelen en de aandacht centraler te houden. De focus lijkt door de fidgets beter te zijn en zelfs prestaties kunnen er door verbeteren.

Maar niet alleen kinderen hebben er baat bij, natuurlijk ook volwassenen. Er zitten genoeg friemelaars bij die hun telefoonhoesjes kapot zitten te pulken, hun pen kapot kauwen of aan stukken papier zitten te friemelen. 

De fidget toys zijn in verschillende categorieën onder te verdelen. We zullen er een aantal beschrijven in de andere blogs. Welke fidget past het best, bij welke eigenschappen? We nodigen je hierbij uit om verder te lezen in de andere informatieve blogs.

Misschien ook interessant om te lezen

Welkom bij de vernieuwde Rooz Health

Eindelijk is het zover en zijn de virtuele deuren geopend van de vernieuwde webshop. 

Omdat we een kleine achterstand zijn opgelopen ontbreken nog een aantal artikelen op de shop. Mocht je iets zijn tegengekomen op Social Media, wat je nog niet kunt vinden op de website, mail dan even naar info@rooz-health.nl

We doen ons best zo snel mogelijk alles compleet te hebben voor je, we vragen hierom nog even je geduld.

Voor nu: enjoy de vernieuwde website!