Zoals we voorheen de stressballen kenden, zijn er nu de squishies. Maar wat zijn toch eigenlijk squishies? Je knijpt in het schuim en de vorm komt langzaam weer terug. Kneden, knijpen, maar je kan er ook aan ruiken.

Behalve dat het kan helpen als bezigheid wanneer je geen rust in je handen (of hoofd) hebt, zien ze er ook supergaaf, schattig en leuk uit. Het kan bovendien als leuke accessoires dienen voor aan je sleutelbos, telefoon of tas (als je een mini squishy hebt althans)

Squishies kunnen nuttig zijn voor mensen die zich gestresst of gespannen voelen. Door in de squishy te knijpen, lijkt een deel van hun onrust over te gaan naar de squishy, waardoor ze weer tot rust komen.

Let wel op met squishies

Houd er wel rekening mee dat squishies geen eeuwige levensduur hebben. Zeker niet als je ze veelvuldig gebruikt. Zo kunnen er bijvoorbeeld scheurtjes ontstaan in de squishy zelf en de verflaag kan langzaam afbladderen. De meeste squishies zijn heerlijk zacht om in te knijpen, maar sommige soorte squishies kunnen ook wat harder zijn.

Onze zoon (11) geeft als voorbeeld:

“Als ik met een toets bezig ben in de klas en er kom er niet uit, dan word ik gestresst. Maar als ik in de squishy knijp, dan kom ik weer tot rust en kan ik beter nadenken.” 

× Hoe kunnen wij je van dienst zijn?