Daar waar het begon

We willen iets delen met jullie… of eigenlijk ik, Laura.
Het was maart 2018 en ik zat nog amper in mijn zwangerschapsverlof van onze derde en de verveling sloeg al toe. Niet gewend om stil te zitten, altijd maar doorgaan en dat terwijl ik genoeg fysieke uitdagingen met mij droeg. Toch liet ik mij niet uit het veld slaan en ‘trokken de wolken open’ waardoor ik eindelijk wist wat ik heel graag wilde doen: zelfstandig ondernemer worden! Maar hoe??? Dat was nog heel even de vraag.

Squishies enzo

Niet lang daarna, na de confrontatie met de squishies die Evana, dochterlief, voor haar verjaardag vroeg, ging bij mij de knop om: een webwinkel met friemelspeelgoed, voor mensen die zich niet goed kunnen concentreren, beter willen presteren en tot rust willen komen. Daar had ik ‘m! Ik werd de trotse eigenaresse van toen nog “RoozFidgets”, tijdens mijn verlof.
Het ging sneller dan verwacht en ons aanbod trok meer aandacht dan waar we op voorbereid waren, dus ook manlief werd betrokken bij de webwinkel.
Nadat we hier zorgvuldig over gebrainstormd hadden (met het hele gezin!), breidden we de webwinkel uit met gezonde voeding in makkelijke vorm (Herbalife), etherische oliën (YoungLiving) en essentiële supplementen met de Transfer Factor (4Life).
We veranderden als gevolg hiervan onze naam, in: Rooz Health. Rooz staat voor de afkorting van onze achternaam (mijn getrouwde naam) en Health natuurlijk voor gezondheid.

Lifestyle- en Vitaliteitscoach

Al was ik er al jaren mee bezig achter de schermen, deels onbewust, wist ik dat ik toch nog iets extra’s wilde aanbieden om ‘de wereld (in stukjes) mooier te maken’.
In 2021 opende ik officieel de deuren als ook lifestyle- en vitaliteitscoach, waarin ik mensen ondersteun om op een natuurlijke en vrij simpele manier weer terug te komen naar zichzelf, het pad vrij te maken en een gezondere leefstijl aan te passen door middel van producten uit de supermarkt, verwerkt in voedingsprogramma’s, met de ondersteuning tot het vinden van de juiste mindset. Het lijkt veel, maar dat is het niet. De één heeft behoefte aan een wekelijkse gesprek, de ander vind het prettiger om via de mail of whatsapp te worden bijgestaan, bij wijze van spreken.

Er is dus een hoop veranderd in slechts een paar jaar, maar toch is het zo fijn dat we daar zoveel mensen al mee hebben kunnen helpen.

What doesn’t kill you, makes you stronger…

De uitdagingen namen echter niet af. Mijn eigen gezondheid nam een draai waarbij het moeilijk werd om alle ballen hoog te houden, ook als eigenaresse van mijn andere onderneming als Virtual Business Motivator. Balen, balen, balen en ja dat was mooi kak! Een burn-out, naar aanleiding van een acute blindedarm ontsteking, wat waarschijnlijk weer het gevolg was van een opstapeling van vermoeidheid, emoties, op de tenen lopen, de veranderde thuissituatie door het Corona tijdperk, etc.
Als klap op de vuurpijl kwam daar eind vorig jaar ook nog een intense strijd tegen Corona zelf. Ik was ziek, heel erg ziek en alsnog mag ik in mijn handjes klappen dat ik er nog ‘zo goed’ vanaf ben gekomen. Soms is mijn eigenwijsheid ook een push om juist door te zetten, zodat ik niet opgeef…
Ik moest alles loslaten, uit mijn handen laten vallen en wat mogelijk was kon ik gelukkig tijdelijk uit handen geven. Maar dat betekende voor mij echt niet het einde, het voelde algauw als een nieuw begin zelfs!

Een waardevolle les

Toch heeft mij dit proces veel geleerd: luister ten alle tijden naar jouzelf, wat jouw hart je toefluistert en wat jouw ziel nodig heeft. Leer leven met je beperking en vecht er vooral niet tegen. Dat geeft zoveel meer problemen, waar je niet op zit te wachten! Probeer er desondanks een weg in te vinden wat wel voor jou werkt. Weet je niet hoe? Let’s talk :). Zo ervaringsdeskundig als dat ik al was, zo deskundig in kennis als dat ik nu ben…

Bedankt

Hiermee wil ik mijn/onze volgers bedanken voor hun aanwezigheid, reacties, steun, support en vooral vertrouwen. We laten ons niet zomaar uit het veld slaan. We zijn enkel soms zoekend hoe we iets kunnen aanpassen, zodat het wel weer werkt met de uitdagingen die wij onderweg tegenkomen.

Dus onze excuses voor als bv. de voorraad van onze shop soms wat vertraging oploopt in de aanvulling. Het meeste bestellen wij voortijdig, het administratief verwerken op de site, dat kost soms iets meer tijd. Dus vraag ons altijd of iets op voorraad is, dan kunnen we je altijd verder helpen.
Of als een bepaalde pagina niet (voldoende) af is. We doen echt ons best.

Lieve groet,

𝐿𝒶𝓊𝓇𝒶 & 𝐹𝓇𝒶𝓃𝓀

× Hoe kunnen wij je van dienst zijn?