Een ideale manier om kennis te maken met de etherische oliën van Young Living, is om de starterkit aan te schaffen. Dit is voordeliger dan de aanschaf per olie, ook omdat de Dewdrop Diffuser hierbij is inbegrepen. Maar, wat krijg je er dan nog meer bij?

Dewdrop Diffuser

Deze starterkit biedt naast de diverse oliën, ook de Dewdrop Diffuser. Deze diffuser is een verstuiver en een bevochtiger in één. Dit ontwerp geeft de mogelijkheid om diverse lichtkleuren te kiezen. Je kunt één kleur aanzetten, maar je kunt de kleuren ook na enkele seconden laten overlopen in een andere kleur. Deze diffuser schakelt automatisch uit wanneer het water bijvoorbeeld op is en het kan tot vier uur doorlopend verstuiven. 

Heerlijke aroma door alle ruimtes van je huis

Naast dat het de kamer vult met heerlijke geuren, is het bereik van de etherische olie met deze diffuser ook zeer effectief. 

Als je visite krijgt, maar je hebt gekookt met veel knoflook of je wilt gewoon dat de woonkamer lekker fris ruikt, dan is deze diffuser een uitkomst. Het verdoezelt eventuele etensgeuren of geuren van huisdieren.

De oliën

In de Dewdrop Starterkit zitten maar liefst 12 oliën waar je mee kennis kunt maken. Daarnaast zitten er ook nog andere producten in deze kit. Om te beginnen bij de oliën zelf, bestaat de kit uit:

Lavendel

Dit is een populaire olie dat al lange tijd geliefd is als kalmerende en verzachtende aroma. Wie kent lavendel niet? Behalve dat het lekker ruikt kan het bijdragen aan intense rust. Je kunt het goed gebruiken om te verstuiven, maar je kunt het ook mengen met kokosboter voor de verzorging van je huid of haar. 

Wist je dat…

…als je deze olie vermengt met kokosboter én de Lemon olie, dit ideaal werkt bij blauwe plekken, bulten of schaafwondjes bij kinderen?

Peppermint

Peppermint, ofwel: pepermunt, ondersteunt het maag– en darmstelsel. Het kan helpen bij het verminderen van buikkrampen en het kan misselijkheid tegengaan. Door een druppeltje onder de tong aan te brengen kan het zelfs de honger stillen. Waar de pepermuntolie ook aan kan bijdragen, is de prestatie tijdens het sporten. Het kan spierpijn tegengaan. 

Breng het aan op de huid, met een ondersteunde olie, of voeg het toe aan de diffuser voor een verfrissende aroma in het huis, kantoor of winkel.

Lemon

Lemon, citroen dus, is heel verfrissend. Bovendien kan het opwekkend werken, je krijgt er energie van. Deze verfrissende olie is ook aan te raden om toe te voegen aan schoonmaak- of huidverzorgingsproducten. Het verwijderen van lijmplekjes kan overigens ook heel goed met deze toevoeging.

Let wel op: citrusoliën kunnen lichtgevoeligheid veroorzaken, gebruik deze olie dus niet als wordt blootgesteld aan de zon.

Frankincense

Draagt bij aan het immuunsysteem. Het werk tevens kalmerend en reinigt de atmosfeer. Voor spiritualiteit is deze olie dan ook goed geschikt. Het kan bijvoorbeeld helpen om dieper te mediteren. 

Door de aardse, opbeurende geur kan het je oppeppen. Frankincense kan overigens ook aan schoonheidsproducten worden toegevoegd om de huid te verzorgen.

Di-Gize

Dit is een melange van verschillende kruiden, zoals: dragon, gember, jeneverbes, citroengras, anijs, venkel en patchouli. Het heeft dus een exotische geur. Digize ondersteunt de spijsvertering. Als je pijn in je buik hebt of misselijk bent, kun je deze olie op je buik smeren. Je zult zien dat het binnen enkele ogenblikken kalmeert. 

Thieves

Deze olie bevat een melange van kruidnagel, eucalyptus radiata, citroen, kaneel en rozemarijn. Je kunt het op je borstkas of polsen aanbrengen en eventueel verdunnen met een basisolie, zodat het positief kan bijdragen aan je welzijn. Thieves kan immuunversterkend werken. Ben je verkouden, of heb je hoofdpijn? Doe het in de verstuiver, in een roller of maak er een spraytje van.

Purification

Purification wordt voornamelijk gebruikt bij vieze luchtjes. Als er in een kamer een muffe of vieze geur te ruiken is, zet de verstuiver dan even aan in die kamer of maak er een natuurlijke luchtverfrisser (spray) van. Weg met die vieze luchtjes!

Copaiba

Copaiba wordt gebruikt als immuunversterker. Daarnaast kan het helpen bij spierpijn, maar ook de spijsvertering. Copaiba heeft ook hydraterende eigenschappen. Zo kan het worden aangebracht op de huid om af te koelen na inspanning.

Panaway

Deze olie wordt onder andere gebruikt na het sporten om vermoeide spieren tot rust te brengen. Ook bij andere pijnklachten kan PanAway positief bijdragen. Bijvoorbeeld bij groeipijn of reumatische pijnen. 

Heb je veel last van hoofdpijn of zelfs migraine, dan is deze olie ook zeker aan te raden. Deze olie kan met z’n frisse geur ook de rust terugbrengen en helpen bij het ontspannen.

R.C.

Dit is een olie ter versterking van het immuunsysteem. Het is een combinatie van spar, cipres en drie soorten eucalyptusolie (citriodora, globulus en radiata). Zet de verstuiver aan met de R.C. als je last hebt van een verstopte neus, allergie of long- en luchtwegklachten. Deze olie kan overigens ook motiverend werken, of als oppeppertje.

Stress Away

Stress Away is samengesteld met vanille, limoen, copaiba, lavendel en cedarhout en houdt de emoties in bedwang. Het voert als het ware de stress weer af. Ben je erg angstig, heb je pijn of ben je gewoon even niet te genieten? Rol de stress away dan op je slaap, op je polsen en je nek en doe een paar druppels in de diffuser. Behalve dat het de stress vermindert, is deze olie ook goed voor het verzorgen van de huid.

Orange+

Alle oliën waar een plusje achterstaat kun je ook gebruiken bij het koken of bakken. De frisse geur en smaak van de Orange+ is bijvoorbeeld lekker in een brownie. Of maak er smaak mee aan in je water.

2 NingXia Red Single van 60ml

In deze starterkit zitten twee samples van 60ml van dit verfrissende drankje dat wolfbes bevat. Ook bevat het extracten van pruimen, appelbessen, kersen, bosbessen en granaatappels. Naast deze ingrediënten zijn er ook etherische oliën toegevoegd, zoals: Orange, Lemon, Yuzu, Tangerine en Vanille extract. Je kunt dit puur drinken, maar je kunt het ook makkelijk gebruiken in een smoothie, vitamine shotdrink of door het ontbijt. 

Maak het naar eigen smaak met een andere etherische olie van de pluslijn

Naast de oliën behoort dit ook nog tot de inhoud:

  • Aroma Glide Roller Fitment: door deze fitment op het olieflesje te plaatsen, kun je het op de huid rollen
  • Voorbeelden van visitekaartjes: mocht je de zakelijke kant willen betrekken
  • 10 testflesjes: hartstikke leuk als ‘give away’ of om je eigen mini blend mee te maken voor onderweg
  • Catalogus: je wilt natuurlijk meer weten over Young Living en de producten die er zijn
  • Brochure “Ontdek je Young Living leefstijl”: informatie over hoe de oliën van Young Living in jouw leefstijl een plek kunnen krijgen.

CONCLUSIE

Dit is dus alles wat in de Starterkit zit, inclusief de Dewdrop Diffuser. Wat mij betreft is dit een ideale manier om een aantal oliën tegelijk uit te proberen.

Natuurlijk kun je de Dewdrop Diffuser ook alleen bestellen, zonder de gehele starterkit. Je krijgt bij het bestellen van enkel de diffuser, gratis een 5 ml flesje lavendel en 5 ml citrus fresh bij.

Mocht je vragen hebben over de Starterkit, de losse oliën of de Diffuser? Neem dan gerust contact met ons op. We zijn overigens ook te vinden op diverse Social Media kanalen. 

× Hoe kunnen wij je van dienst zijn?